IZ VLADE: Još nema stava oko modela otkupa INA-e

Podijelite članak
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Oko modela otkupa INA-e nema suglasja u Vladi. Pred novinare je prvo izišao MOST-ov potpredsjednik Kovačić koji je rekao da su svi za to da se Ina vrati u hrvatske ruke. To je poznato, ali kako pričat će se.

“Što se tiče načina na koji će se otkupiti ili bi se planirala otkupiti INA to je stvar modaliteta koji će se još raspraviti na Vladi. Nitko nije rekao, niti je Vlada rekla direktan stav. To je samo jedan od modaliteta.

Mislim da bi bilo nezgodno od svih vas i nas očekivati da u jedan dan s tako ozbiljnom temom izađemo u javnosti o načinu otkupa INA-e. Kao što smo rekli jedan od modaliteta je prodaja HEP-a, a koji će biti vidjet ćemo”, rekao je Kovačić, a prenosi Media servis.

Nakon njega potpredsjednica Dalić je rekla: “Model otkupa INA-e je razrađen na način da ne povećava javni dug. U tom kontekstu postoji i model inicijalne javne ponude HEP-a.

Ja do danas ni u današnjoj raspravi nisam čula ni jedan bolji i strukturiraniji model koji bi omogućio generiranje financijskih sredstava za otkup udjela u INA-i na način da se time osiguraju i koristi za kompaniju i koristi za građane i ne povećava javni dug.”

Komentiraj