IVAN PERNAR: Zašto Robert Ježić ne vraća 5 milijuna eura već 5 godina?!

ivan pernar, hdz, majica

Nakon što je zatražio stanku od 10 minuta za govornicu je stao Ivan Pernar iz Živog zida, odjeven kako je i obećao – u majicu na kojoj piše: HDZ lopovi! Lopine!

Pernar je potom jasno i glasno pitao: Zašto Robert Ježić još uvijek nije vratio 5 milijuna eura mita za Sanadera u državni proračun, iako je obećao da će to učiniti još 2012.godine.

Pernar je u svom istupu rekao kako naše pravosuđe ne funkcionira, kako ono radi pristrano, a ustvrdio je kako bivši premijer neće nikada biti osuđen.

Za sve je okrivio HDZ i podsjetio kako se njega proganja zbog crtanja grafita, a ne procesuira one koji su opljačkali Hrvatsku.

Spomenuo je Pernar i kako je Ježić rekao novinarki RTL-a “Jeste vi normalni?”, koja ga je ispred sudnice uporno pitala kad namjerava vratiti pet milijuna eura što je obećao tijekom suđenja u postupku Ina-MOL.

Podsjećamo kako je Robert Ježić, krunski svjedok USKOK-a protiv bivšeg premijera Ive Sanadera u slučaju Ina-Mol, koji se na zagrebačkom Županijskom sudu 2012. godine obvezao vratiti 5 milijuna eura.

Sudac Ivan Turudić izravno ga je tada upitao gdje su novci i zašto ih nije kao što se ranije obvezao uplatio na sudski račun.

Ježić je odgovorio da je novac na računu njegove švicarske tvrtke Dioki holding kojoj je 100-postotni vlasnik, a sjedište joj je u Zugu.

Objasnio je da novac do sada nije uplatio jer zato nije dobio nikakve precizne upute kako to učiniti, na što mu je sudac Turudić rekao “učinite to danas”.

“Danas ne mogu, ali učinit ću to najdalje u idućih 30 dana”, kazao je Ježić, dodavši kako ostaje kod svog ranijeg iskaza da je riječ o eurima kojima je Mol podmitio Sanadera.

Sudac Turudić je na kraju ponovno upozorio Ježića kako sud “doista ozbiljno očekuje da se novac pojavi na sudskom računu”.

Naravno, ništa od toga.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/pernari/videos/1926463774346063/” width=”500″ height=”500″ onlyvideo=”1″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/videos/1926463774346063/” bottom=”30″]

NOVO:

IVAN PERNAR: Dobio sam 2 mjeseca zatvora uvjetno – proces je politički montiran – čitajte OVDJE.

PERNAR S MAJICOM “HDZ LOPOVI”: Brojni HDZ-ovci su me u Saboru ubijali pogledom – čitajte OVDJE.

MOŽE VAS ZANIMATI:

VIDEO: GLASNOVIĆ PROSVJEDNICIMA – “Nemoj mene zaje*avati, UDBA ti vodi državu, komunisti koji mrze Hrvatsku!” – čitajte OVDJE.