PREDSJEDNICA: Izjave admirala Davora Domazeta Loše su ratno-huškačke

kolinda, domazet

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović potvrdila je na Malti da će danas, po povratku u Hrvatsku, razriješiti umirovljenog admirala Davora Domazeta Lošu iz svog Vijeća za domovinsku sigurnost.

“Izjave koje je admiral Domazet Lošo jučer dao oko Slovenije apsolutno su neprihvatljive, one su uvredljive prema Sloveniji kao našoj prijateljskoj državi, a u ovom trenutku treba smirivati strasti”, izjavila je predsjednica.

Dodala je da o tome nije stigla detaljno razgovarati sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom.”Nismo o tome razgovarali, ja sam spomenula da su do mene došle vijesti da je gospodin Domazet Lošo dao neprihvatljive izjave. Međutim, tek kad sam ih pročitala vidjela sam koliko su one teške i koliko su ratno-huškačke”, ustvrdila je predsjednica i dodala da nije pogriješila kada je admirala zvala u Vijeće.

“I mene je gospodin Domazet Lošo ranije kritizirao i davao neke teške izjave, ali ga tada nisam htjela smijeniti da ne ispadne nešto osobno. No ovoga puta ne mogu dopustiti da ostane član nekog od mojih savjetodavnih tijela”, objasnila je Grabar Kitarović, a prenosi Media servis.

Podsjetimo, Lošo je za portal Direktno.hr komentirao odnose Slovenije i Hrvatske te izjavio kako ne zna “zašto hrvatska politika uopće pristaje na sustavno slovensko ucjenjivanje”.

Dodao je da se na takvu ucjenu može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju, a to je “za oktavu više”, odnosno da bi “hrvatski pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”.

Komentiraj