IGOR KOLMAN: Državna revizija 2013. nije pronašla nepravilnosti – pronalazi ih sada pred izbore

Igor Kolman

Na navode Državne revizije, koja je utvrdila nepravilnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za mandata Vesne Pusić vezane uz isplate prema ugovoru o djelu tajnici, iz HNS-a opovrgavaju nezakonite isplate.

“Svi ugovori koji su rađeni u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u mandatu naše Vlade bili su apsolutno i u potpunosti utemeljeni i u skladu sa zakonima. U ministarstvima, pa tako i u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, postoje stručne službe i profesionalci koji takve ugovore naprave i pobrinu se da oni budu u skladu sa zakonom i svim ostalim propisima. Tako je sigurno bilo i u ovom slučaju i, na kraju krajeva, i ovo i druga ministarstva i dan danas tako rade”, izjavio je medijima HNS-ov Igor Kolman.

“Državna revizija je bila u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i 2013. godine, obavila je reviziju, nije pronašla nikakve nepravilnosti, a sada 2016. godine, mjesec dana uoči izbora, odjednom im se čini da to isto nije pravilno i da nije u skladu sa zakonima. Kako je moguće da ista Državna revizija ima dva različita mišljenja? Neću donositi nikakve zaključke, ali da je sumnjivo, sumnjivo je”, kaže Kolman.

Podsjećamo, prema navodima Državne revizije, administrativnoj tajnici zaposlenoj u Ministarstvu isplaćeno je od 2013. do kraja prošle godine gotovo 300.000 kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovitog rada. Državna revizija dostavit će izvješće DORH-u i Saboru.

O cijelom slučaju pisali smo OVDJE.

Komentiraj