OTKRIVENE NEPRAVILNOSTI: Tajnici ministarstva, dok je Vesna Pusić bila na čelu, protuzakonito isplaćeno 300. 000 kuna?!

Podijelite članak

vesna pusić

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, dok mu je na čelu bila Vesna Pusić, Državna revizija utvrdila je nepravilnosti vezane uz isplate prema ugovoru o djelu.

Po tome je od 2013. do kraja prošle godine administrativnoj tajnici zaposlenoj u Ministarstvu isplaćeno gotovo 300 tisuća kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovitog rada. Državna revizija dostavit će izvješće DORH-u i Saboru.

“Za te poslove sa zaposlenicom ministarstva nisu se smjeli zaključivati ugovori o djelu. To je po zakonu? To je po Zakonu o državnim službenicima. Dakle, oni su time prekršili zakon? Da tako je. Mi smo to naveli u izvješću”, kazala je za HRT pomoćnica glavnoga državnog revizora za odnose s javnošću Biserka Čoh Mikulec.

Ministarstvo vanjskih poslova, kaže, prihvatilo je njihov nalaz te potvrdili kako će postupiti po Zakonu o državnim službenicima.

Vesna Pusić nije željela komentirati slučaj. Poručila je da nije vidjela nalaz Državne revizije, no ako u njemu navedeno stoji, tajnica je sve to i zaslužila.

 

Komentiraj