I TO SE MOŽE ČUTI: Miljavac o ćirilici – “Pustite vi Ustavni sud, Ustavni sud je išao zakonom”

Predsjednik Generalskog zbora Pavao Miljavac, je nakon što ih je primio premijer Andrej Plenković, kazao kako s premijerom nisu razgovarali oko ćirilice, ali i da razumiju zašto Pupovac ostaje u Vladi.

“Pupovac bi trebao pripaziti što govori jer očito onakve izjave kojima se služio, ne služe stabilizaciji stanja. Mi znamo što je rat i znamo koje su to strahote. Mi smo premijeru rekli da je na njemu odgovornost što i kako…”, rekao je Miljavac, kako piše N1.

Reakciju Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara u Gradskom vijeću kad je na pod bacio gradski statut na ćirilici, Miljavac je komentirao riječima:

“Penava je reagirao emotivno. Nije lako biti u tom gradu. Tamo ima ljudi još koji hodaju gradom, a trebali su biti osuđeni”.

Smatra kako treba pričekati s uvođenjem ćirilice u Vukovaru. “Treba sačekati da dođe nova generacija. Ne treba izazivati s porukama, pismima i majicama”, rekao je, a odluci Ustavnog suda vezano uz ćirilicu, poručuje: “Pustite vi Ustavni sud, Ustavni sud je išao zakonom. Gradsko vijeće će odlučiti kada je vrijeme za to”.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!