I TO SE MOŽE ČUTI: Miljavac o ćirilici – “Pustite vi Ustavni sud, Ustavni sud je išao zakonom”

Predsjednik Generalskog zbora Pavao Miljavac, je nakon što ih je primio premijer Andrej Plenković, kazao kako s premijerom nisu razgovarali oko ćirilice, ali i da razumiju zašto Pupovac ostaje u Vladi.

“Pupovac bi trebao pripaziti što govori jer očito onakve izjave kojima se služio, ne služe stabilizaciji stanja. Mi znamo što je rat i znamo koje su to strahote. Mi smo premijeru rekli da je na njemu odgovornost što i kako…”, rekao je Miljavac, kako piše N1.

Reakciju Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara u Gradskom vijeću kad je na pod bacio gradski statut na ćirilici, Miljavac je komentirao riječima:

“Penava je reagirao emotivno. Nije lako biti u tom gradu. Tamo ima ljudi još koji hodaju gradom, a trebali su biti osuđeni”.

Smatra kako treba pričekati s uvođenjem ćirilice u Vukovaru. “Treba sačekati da dođe nova generacija. Ne treba izazivati s porukama, pismima i majicama”, rekao je, a odluci Ustavnog suda vezano uz ćirilicu, poručuje: “Pustite vi Ustavni sud, Ustavni sud je išao zakonom. Gradsko vijeće će odlučiti kada je vrijeme za to”.