LIGA PRVAKA: Dinamo sjajan u Harkivu – sa Šahtarom 2:2, nakon vodstva

U trećem kolu skupine C Lige prvaka naš prvak Dinamo igrao je u Harkivu kod Šahtara, jednu od važnih utakmica ove sezone u najjačem europskom natjecanju. Sudac je Španjolac Antonio Mateu.

Dinamo je počeo hrabro s napadima, a onda mala neopreznost u 6. minuti – žuti karton za Stojanovića! Jurio je Taisona, a potom ga srušio. Pet minuta kasnije Matvijenko je pogodio nogom u glavu Olma, ali nema kartona. U 13. prva opasnost za Dinamo. Taison je poslužio Ismaylija, on ubacio u peterac, ali ispred Juniora Moraesa obrana Dinama čisti.

Ali tri minute kasnije, obrana Dinama pliva i 1:0 da Šahtar, a pogađa Konopljanka, koji je na ubačenu loptu od Marlosa uletio ispred Dilavera, koji je zaboravio na njega, i postigao zgoditak. A onda nastupa u 25. minuti Olmo i 1:1. Akciju započinje Moro, gura do Oršića, Gavranović odvlači čuvare za sobom, ulijeće Olmo i kraj Pjatova postiže zgoditak.

U 37. prilika za Dinamo. Oršić je ušao u šesnaesterac Šahtara, ali na koji metar od gola nije uspio zahvatiti loptu. Velika prilika!

dinamo

U nastavku sjajni Dinamo i velika prilika. U 49. minuti Oršić leti kao strijela, puca i pogađa stativu, lopta se odbija i nalijeće Olmo i upućuje odličan udarac. Bio bi to zgoditak godine, ali vratar Šahtara sjajno brani.

U 57. minuti na sceni vratar domaćih Pjatov koji rvačkim zahvatom hvata za vrat Gavranovića i ruši ga. Dobio je žuti, a sudac Mateu pokazao je na penal! Pogađa Oršić koji je prevario vratara i zakucao u lijevi gornji kut za 1:2 i vodstvo Dinama.

U 64. prilika za Šahtar koji nastoji izjednačiti. Moraes je opalio između igrača Dinama po zemlji, a lopta prošla malo pored desne vratnice.Ozlijedio se Ademi. Ulaze Gojak i Petković. Šahtar opasno napada i Dinamo nije izdržao. Zadrijemala je obrana i Dodo zabija za 2:2. Poslužio ga je Patrick, a Dodo koji je ušao prije koju minutu svladao je Livakovića. Bila je to 75. minuta.

Igra se otvoreno, kao da obje momčadi traže pobjedu. Zadnje tri, četiri minute Dinamo se ipak malo povlači. I onda u 89. minuti sjajna kontra i Olmo pogađa stativu!

ŠAHTAR (4-2-3-1): Pjatov – Bolbat, Krivtsov, Matvijenko, Ismaily – Stepanenko, Alan Patrick – Marlos, Konopljanka, Taison – Junior Moraes.

DINAMO (5-4-1): Livaković – Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Perić, Leovac – Olmo, Ademi, Moro, Oršić – Gavranović.