GRADONAČELNICI ATENE I ZAGREBA: Brutalnom nasilju i krvi nema mjesta na našim stadionima i gradovima

Zajedničkom izjavom gradonačelnik Atene, Kostas Bakoyannis, i gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, poslali su poruku protiv nasilja nakon okrutnog ubojstva 29-godišnjeg navijača atenskog AEK-a Michalisa.

“Brutalnom nasilju i krvi nema mjesta na našim stadionima, u našim gradovima, u našem društvu. Najoštrije osuđujemo ovaj grozan zločin koji je doveo do gubitka jednog mladog života i tužne epizode huliganizma koja je ugrozila živote nevinih građana i djece. Nasilje nema nacionalnost. Njegova jedina domovina je mržnja.

Nadamo se da će počinitelji biti što prije pronađeni i kažnjeni kao primjer kako više nikad ne bi svjedočili ovakvim tragičnim događajima.

U ovim trenucima, nema pravih riječi. Naša iskrena sućut obitelji žrtve. Atena i Zagreb imaju prijateljske odnose koje smo kao gradonačelnici predani dalje jačati i ta suradnja neće biti narušena nasiljem pojedinaca.”

Jučer je gradonačelnik Tomašević uputio i pismo gradonačelniku Atene, istaknuvši da je šokiran događajem, te u ime Grada Zagreba izrazio iskrenu sućut svim Atenjanima, a potom je i telefonski kontaktirao gradonačelnika Bakoyannisa.