FOTO: EUROPSKA REGIJA SPORTA – Međimurci postižu i svjetske rezultate

Da taj naslov ponosno nose, jer Međimurje ima sjajne sportaše i udruge, istaknuo je i međimurski župan Matija Posavec na društvenoj mreži.

U objavi na Facebooku, uz niz fotografija, Posavec ističe:

[NAŠI KARATISTI POSTIŽU SVJETSKE USPJEHE]

Međimurje u 2022. godini ponosno nosi titulu Europske regije sporta zahvaljujući sjajnim sportašima i udrugama, a među sportašima koji su se okitili zlatnim medaljama su članovi Karate klub Globus iz Čakovca.

Aida Trstenjak i Sven Strahija osvojili su srebro na Svjetskoj ligi u Veneciji, na kojoj je nastupilo 2435 natjecatelja iz 54 država.

Sven Strahija je ovim rezultatom ušao u top 9 kadeta svijeta, dok je Aida Trstenjak jedina natjecateljica na svijetu u mlađim kadetkinjama koja je uspjela izboriti dva finala Svjetske lige.

Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste u Međimurje su donijeli čak četiri naslova prvaka Hrvatske, dvije srebrne medalje i četiri bronce.

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske Laura Strahija, Aida Trstenjak, Petar Slukić i Sven Strahija osvojili su zlatne medalje i postali dvostruki prvaci Hrvatske, a brojne zapažene rezultate postižu i mladi karatisti Leona Gulija, Ema Marčec, Sara Novak, Ana Filipović, Lovro Farkaš, Kristian Topličanec, Josip Slukić, Filip Novak, Tino Panić, Ervin Šoltić, Korina Klarić, Marko Lepoglavec, Ivan Garaj, Nikola Topličanec.