PREMIJER O MRŽNJI NA “FEJSU”: Sve je to zbog suradnje HDZ-SDSS i Pupovca i Plenkovića

Premijer Andrej Plenković komentirao je i danas privođenje muškaraca u Zadru koji su ga vrijeđali putem društvenih medija.

Podsjećamo, nakon svega premijer ih je pozvao na kavu, ali su ga oni odbili.

“Na kraju ću spomenuti dva događaja. Jedan je ova situaciju u Zadru gdje je policija postupala i na obavijesni razgovor pozvala neke ljude koji su izražavali svoje stavove, po mnogim mišljenjima i prijetnje.

Postupanje policije nema veze s bilo kakvim nalogom s bilo kakve političke razine. Ono što je jasno, čak i nakon ovog kulturnog poziva na kavu ljudima o kojima se radi, iz njihovih izjava u medijima, moram to sad reći jer to je jedan od razloga i konteksta govora mržnje, sve se na kraju svodi na suradnju HDZ-a i SDSS-a”, rekao je Plenković, kako javlja N1, i dodao:

“I to oni jasno govore u svojim javnim nastupima i moramo osvijestiti u Hrvatskoj da većina internetskog govora mržnje nije spontano, simpatično, slobodarsko izražavanje mišljenja o tome kakav je tko, nego je sve temeljeno jednom konstantnom, kontinuiranom mržnjom koja se bazira na onim floskulama koje slušamo u Saboru o hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji, o suradnji Plenkovića i Pupovca.

Sve je to pravi, istinski izbor zašto to slušamo i zašto ljudi u toj dobi i na temelju kojih informacija i kojeg kruga informacija s kojima su stalno i kontinurirano izloženi donose takve zaključke.

To je bit takve rasprave i bit razloga o čemu se tu cijelo vrijeme radi. Meni je to dobro poznato. Važno je da oni koji to komentiraju uđu u srž zašto se to događa”, rekao je Plenković.