TOMAŠEVIĆ ODGOVORIO HERMANU: HDZ je kriv što plin nije kupljen prije

HDZ-ov Mislav Herman, potpredsjednik Gradske skupštine HDZ-ov zatražio je na sjednici podnošenje izvješća po hitnom postupku zbog novonastale situacije na tržištu plina i uvećanih računa poslovnih korisnika između 250 i 400 posto.

Apelirao je da se energetska kriza ne prelama preko poslovnih korisnika nego da Grad Zagreb “podmetne leđa kako god je to moguće”. Kao primjer naveo je Pučku kuhinju na Svetom Duhu kojoj je račun s 5800 kuna povećan na 25.800 kuna.

Klub gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a predlaže da Tomašević podnese izvještaj o stanju u Gradskoj plinari Zagreb od 30. lipnja do 31. prosinca 2021. koji će sadržavati podatke o broju korisnika i sklopljenih ugovora te povećanju cijene prema poslovnim subjektima.

Zbog mogućih sudskih tužbi radi povećanja cijena ugovornim korisnicima savjetuju Gradskoj plinari da se storniraju računi za prosinac 2021. i ispostave novi računi po cijenama koje su bile i ugovorene u početku.

Tomašević je odgovorio kako s veseljem prihvaća taj prijedlog kako bi malo porazgovarali o odgovornosti HDZ-ovih kadrova za poskupljenje plina.

“HDZ-ovci ne znaju o kojoj firmi se radi, jer je riječ o Gradskoj plinari – Opskrba, ali znaju vrlo dobro da je direktor te firme bio Igor Pirija, HDZ-ov kadar koji je postavljen na to mjesto dok je HDZ-ov zastupnik Mario Župan bio u Nadzornom odboru Zagrebačkog holdinga”, rekao je Tomašević, kako javlja N1.

HDZ-ov kadar odgovoran što plin nije kupljen prije nego što su cijene otišle u nebo

Upravo je Pirija bio taj koji nije na vrijeme kupio količine plina koje je obećao isporučiti poslovnom korisnicima po cijenama koje su tada bile normalne, prije nego što su otišle u nebo, istaknuo je Tomašević.