DSS KRITIZIRA MILOŠEVIĆA: Njegov odlazak na obilježavanje Oluje je sramotan za srpski narod

Odlazak Borisa Miloševića na obilježavanje godišnjice akcije Oluja je pogrešno, štetno i nadasve sramotno postupanje za srpski narod, kaže se u priopćenju Demokratskog saveza Srba.

U nastavku priopćenja stoji:

Ono se nalazi na tragu postupka Milorada Pupovca kada su ga helikopterom dovezli u Sabor da njegov glas bude presudan u promeni Ustava i da njegovim glasom Srbi postanu nacionalna manjina.

Ili kada su vođeni pregovori za ulazak Hrvatske u Evropsku uniju kada je unatoč saznanju da su pripadnici srpske manjine teško degradirani u hrvatskom društvu i da se njihova prava ne poštuju Pupovac to prećutao i faktički onemogućio da se pritiscima iz Evrope bar neki problem Srba riješi.

U akciji Oluja Srbi su pretrpili stradanje nesagledivih razmjera, nestali su sa prostora koje su vijekovima nastanjivali u ogromnom broju i do danas se nisu vratili. Slike nepreglednih kolona srpskih civila koji odlaze u izbjeglištvo i njihovo bombardovanje od strane hrvatskog vazduhoplovstva ostaće trajno zabilježene kao simbol jednog od najvećih stradanja u istoriji srpskog naroda.

Niko ko dijeli pozitivne vrijednosti ljudskog društva ne može da očekuje da predstavnici naroda koji je pretrpio takvo stradanje učestvuju u proslavljanju svoje nesreće. Jer obilježavanje Oluje je slavlje, a Srbi razloga za slavlje nemaju.

SDSS ni bilo ko drugi nema mandat da trguje sa dostojanstvom srpskog naroda.

To ne može i neće dovesti do unapređenja odnosa Srba i Hrvata, Srbije i Hrvatske koje svi, tobože priželjkuju.
A dosadašnja iskustva učestvovanja u vlasti srpskih zastupnika i ustupci koje su činili na štetu srpske zajednice daju nam za pravo da kažemo da neće doći ni do poboljšanja položaja srpske nacionalne manjine, osim nekih pojedinaca.

Borisu Miloševiću poručujemo da ako ode na obilježavanje Oluje u Knin on tamo može predstavljati samo sebe i hrvatsku vladu čiji je član a nikako srpski narod, a nas iz Demokratskog saveza Srba ni pogotovo. Srbi u Hrvatskoj pretrpili su mnoga stradanja i nepravde, ali sačuvali su nacionalnu svest i dostojanstvo koje nisu ostavili Miloševiću na rasprodaju.

Pozivamo članove SDSS-a da izvrše pritisak na svoje rukovodstvo i suprotstave se nanošenju nacionalne sramote koja će nas pratiti generacijama. Sačuvajmo dostojanstvo predaka ali i potomaka!

Komentiraj