STRAVA KOD KOPRIVNICE: Muškarac (41) polijevao hladnom vodom i batinao teško pokretnu majku

Muškarac (41) iz okolice Koprivnice tereti se da je tijekom ove i prošle godine zlostavljao i mučio teško bolesnu majku, zalijevao ju hladnom vodom i batinao.

U priopćenju se navodi:

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 27. srpnja podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona, tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a i nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a. (31. 7. 2020.)

Okrivljenog 41-godišnjaka tereti se da je tijekom 2019. i 2020. godine u obiteljskoj kući u okolici Koprivnice učestalo vrijeđao i fizički napadao svoju teško pokretnu 65-godišnju majku te ju u više navrata polijevao hladnom vodom, kao i da je 5. srpnja 2020. došao u spavaću sobu svoje majke koja je ležala u krevetu i zaprijetio joj da će ju ubiti, a potom joj zadao više udaraca rukama i štapom po glavi i tijelu i nanio joj tjelesne ozljede.

Vijeće Županijskog suda u Koprivnici usvojilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.

Komentiraj