DOJAVA O BOMBAMA U ZAGREBU: Nema potrebe za dizanjem panike – kažu iz policije

Na pet lokacija u Zagrebu dojavljeno je da su postavljene bombe. Iz zagrebačke policije potvrdili su kratko da su upoznati s dojavama i da su provjere u tijeku.

“Postupanje i provjere su u tijeku, ali nema potrebe za dizanjem panike”, kažu iz PU zagrebačke.

U mailu potpisanom s “Vojska Strelkova i Limonova” navodi se da se radi o zračnoj luci, dvije policijske postaje i dva McDonaldsa. Spominju osvetu za “nazi koljače iz Azova, zločine Crne Legije, Jasenovac, Đavolju Brigadu koja je ratovala u Staljingradu i zločine tijekom Oluje”.

“Smrt EU, smrt NATO-u, smrt nacistima”, stoji također u mailu.

“Putin zove, sva se zemlja trese, svi Sloveni ujedinite se”, dodaje se.

Mail je poslan i na adrese više medijskih redakcija.

Nakon što su provjerili tri lokacije iz PU zagrebačke oglasili su se priopćenmjem:

“Danas, 20. listopada u poslijepodnevnim satima policija je zaprimila e-mail poruku o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi na pet lokacija na području Grada Zagreba od kojih su dvije lokacije ugostiteljskog karaktera, dva objekta koje koristi policija te jedna lokacija na kojoj se pružaju usluge zračnog prijevoza.

Ovim putem podsjećamo na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te pozivamo građane da se, u slučaju uočavanja bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog, s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja.

Dosadašnjim postupanjem policijski službenici pregledali su tri lokacije; jednu lokaciju na kojoj se nalazi objekt ugostiteljskog karaktera, jedan objekt koji koristi policija i lokacija na kojoj se pružaju usluge zračnog prijevoza te je potvrđeno da zaprimljena dojava nije istinita dok su u tijeku pregledi na još dvije lokacije”.