PRITVOREN LIJEČNIK PUŠTEN: Vrijeđao, davio, srušio na pod i slomio ruku medicinskoj sestri

Liječnik koji je u Zagrebu vrijeđao i ozlijedio medicinsku sestru, završio je u policijskom pritvoru te je kazneno prijavljen za prijetnju i pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

U priopćenju PU zagrebačke kažu:

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijetnja“ i „Teška tjelesna ozljeda“ koja je ostala u pokušaju.

Naime, 14. listopada oko 18.40 sati na području Dubrave u Aleji lipa, policijski su službenici temeljem dojave postupali u medicinskoj ustanovi kojom prilikom je utvrđeno da je nakon prvotnog verbalnog sukoba osumnjičeni 36-godišnjak tjelesno napao oštećenu 55-godišnjakinju. Za vrijeme postupanja, temeljem tada prikupljenih obavijesti utvrđeno da je osumnjičeni počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je priveden u službene prostorije, a potom prepraćen na nadležni sud.

Nadalje, četiri dana kasnije, 18. listopada policijski su službenici kroz javno dostupne informacije došli do saznanja da je oštećena naknadno u Kliničkoj bolnici Dubrava zatražila medicinsku pomoć zbog zadobivenih ozljeda u predmetnom događaju.

Po samom saznanju, policijski su službenici bez odgode pozvali oštećenu u službene prostorije kako bi utvrdili nove okolnosti, gdje je ista dala nove obavijesti o samom događaju kroz što je potvrđeno da je osumnjičeni, uz ostalo, u zdravstvenoj ustanovi prijetio na život 55-godišnjakinje da bi ju potom i tjelesno napao u namjeri da ju teško ozlijedi.

S obzirom na novoprikupljena saznanja, osumnjičeni 36-godišnjak je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu”.

Podsjećamo kako je riječ o specijalizantu radiologije Anti Kedži (36) koji je u petak navečer napao je 55-godišnju medicinsku sestru Renatu Brkić u pedijatrijskoj ordinaciji u Dubravi te ju je vrijeđao, davio, srušio na pod i slomio joj ruku.

Kako doznaje Jutarnji list, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odlučio je okrivljenog pustiti na slobodu odredivši mu mjere opreza – obavezno javljanje u policijsku postaju i zabranu prilaska žrtvi.

List prenosi kako je Kedžo negirao odgovornost za prijetnje koje mu se stavljaju na teret.