BRANKO BAČIĆ: Ne znam je li minimalac primjerena nagrada za suprugu Ivana Paladine

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić komentirao je imovinsku karticu ministra Ivana Paladine iz koje izvire višemilijunsko bogatstvo, dok je naveo da mu supruga u tvrtci radi za minimalac.

Izvor: Media servis

Na pitanje kakva se time poruka šalje i je li minimalac naveden kako bi se plaćalo manje poreza, Bačić je odgovorio da ne zna koji posao obavlja Paladinina supruga

”Je li to primjerena nagrada gospođi Paladina, ja to ne znam. U svakom slučaju ne ulazim u ono što je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa gospodin Paladina. Kako i na koji način, on će to sigurno bolje od mene obrazložiti”.

Otkrio je kako općenito gleda na takvu praksu da direktori firmi članove svoje obitelji prijavljuju na minimalac, samo da bi plaćali manji porez.

”Toga smo bili svjedoci kod drugih visoko pozicioniranih dužnosnika u Hrvatskoj da su isplaćivanje minimalne plaće, a onda tu razliku isplaćivali kroz dobit, kako bi mogli ta sredstva koja su zaradili i koja su predstavljala profit, sebi isplaćivati. Mislim da je to nemoralno, a što se tiče njihovih zaposlenika, mislim da je dobro da se isplaćuju što veće plaće”.