IVICA PULJAK: Junačili su se da žele izbore, pa pozivam hrabre HDZ-ovce da podnesu ostavke

Uzavrelo je u Splitu samo zato što je Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, odlučio podnijeti ostavku i ponovno zatražiti mandat na izborima.

Naravno, neobično za hrvatske prilike i političke kuhinje. posebno HDZ-a koji je izgubio Split i na sve načine želio bi ga se opet domoći.

Gradonačelnik Puljak uputio je poruku HDZ-ovim vijećnicima, a njegovu objavu prenosimo s Facebooka:

<POZIVAM HRABRE ČLANOVE HDZ-A DA PODNESU OSTAVKE NAKON SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA>

Upravo smo završili sastanak s predstavnicima klubova vijećnika u splitskom Gradskom vijeću. Pozvali smo sve klubove, no HDZ i HGS se nisu odazvali.

Na sastanku smo odlučili da će se sljedeći tjedan održati sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se donijeti odluka o raspisivanju kotarskih izbora.

Predložili smo da se održe 26. lipnja, kako bi dali priliku Vladi da se izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće te kotarski izbori održe istog dana, čime bi se znatno smanjili troškovi.
Odmah nakon sjednice, vijećnici Centra će podnijeti neopozive ostavke, a stranka neće dati zamjene.

Pozivam hrabre članove HDZ-a koji zazivaju izbore od trenutka kada smo preuzeli upravljanje gradom, da sada iskoriste priliku i podnesu ostavke odmah nakon sjednice, kako bi se Gradsko vijeće raspustilo. Neka pokažu hrabrost, kao svih dana kada su se junačili da žele izbore, misleći da nećemo podnijeti ostavke.

Zamjenik Bojan Ivošević i ja ćemo do kraja tjedna urudžbirati ostavke, a Antonio Kuzmanić će ostavku predati istovremeno s članovima HDZ-a, zato što HDZ-u ništa ne vjerujemo. Mnogo su puta prevarili i nas i građane.

Svjesni smo i da će Andrej Plenković i Vlada učiniti sve da HDZ opet preuzme Split, kao i da se pri tome neće libiti prekršiti zakon. Ne bojimo se njihovog upliva, ali neka to učine na izborima.