ATRAKCIJA ZAGREBA: Vidikovac na Sljemenu privlači sve više građana

Zagreb je dobio novu atrakciju – na sljemenskom tornju otvoren je vidikovac koji su Zagrepčani čekali desetljećima.

Nalazi se na 1118 metara nadmorske visine, odnosno 81 metar iznad tla. Građanima je dostupna otvorena terasa, a u planu je i uređenje zatvorene terase te prostora za održavanje raznih događaja. Pogled na Zagreb i Hrvatsko zagorje bolji nego ikad. Posjetitelji oduševljeni.

Posjetitelje na nebeske visine u podnožju tornja asociraju sokol, jastreb i orao. Zanimanjem izletnika zadovoljni su i na recepciji.

“Vanserijsko, nismo očekivali toliki odaziv. Ima od stranaca, naših ljudi, s tim da su naši skeptični oko tih jednokratnih ulaznica i stoga se odlučuju za cjelogodišnje, jer su često na Sljemenu, otkrila je za HRT Antoanet Levačić iz projekta Vidikovac Sljeme 360.

Radno vrijeme prilagođeno je žičari – vrata se otvaraju pola sata nakon prvog polaska žičare, a toranj će zasad biti otvoren samo kad je lijepo vrijeme.

Ispod platforme koja je ovog vikenda otvorena za javnost nalazi se i zatvoreni prostor s kojeg također puca prekrasan pogled, a koji će biti otvoren tijekom ovog ljeta.

U planu investitora i druge su atrakcije za posjetitelje, primjerice, stijena za slobodno penjanje.

“Alpinističko penjanje koje je sve popularnije kod nas a onda još isto, ako mogućnost bude takva, od 90. metra je ideja da bi se napravila tzv. zip-linea do Medvedgrada”, kazao je Robert Erhardt iz projekta Vidikovac Sljeme 360.

Ideja ne manjka, a s obzirom na to da je samo žičarom u prošloj godini na Sljeme došlo 250 tisuća ljudi, neće nedostajati ni posjetitelja.

Kako piše na stranici Sljeme 360 toranj je moguće zakupiti za privatna, poslovna i protokolarna događanja, vjenčanja, proslave, promocije, team buildinge, sportska natjecanja, kulturna događanja, organizaciju festivala, koncerata, predstava, mini sajmova, izložbi i brojnih drugih sadržaja. U planu je i još aktivnosti.

Vikendima i praznicima, ako je vrijeme dobro, česte su atrakcije na samom vidikovcu, od organizirane promocije sokolarstva te eno i eko proizvoda lokalnih proizvođača. U planu je i uređenje Muzeja najvećih uspjeha hrvatskog sporta, Muzeja čokolade i drugih atrakcija.

Radno vrijeme i cijene ulaznica

Vidikovac je otvoren radnim danom od 10:30 do 18:30 sati, a vikendom od 9:30 do 18:30, osim u slučaju lošeg vremena, kvarova na žičari ili potrebe za održavanjem televizijske opreme.

Jednokratne ulaznice su besplatne za djecu do pet godina, a za one od 12 cijena je pet eura. Za djecu do punoljetstva, studente i starije od 65 godina cijena je 7,50 eura, a za odrasle 10 eura.

Moguće je nabaviti i elektroničku karticu za četiri eura.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!