PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Prijeti se svima, ali samo Plenković od toga radi medijski show

Dok policija intenzivno traga za osobom koja je prijetila ubojstvom premijeru i članovima Vlade, Andrej Plenković poručuje da takvim informacijama ne opterećuju javnost, već da se time bave obavještajne agencije i MUP.

Izvor: Media servis

No, ipak je iznio podatak koliko je puta danas upućeno prijetnji njemu i kolegama.

“Mi time ne opterećujemo javnost, ali danas mi je ministar unutarnjih poslova rekao da je jutros bilo pet prijetnji upućenih policijskim postajama.

Radi se o jednoj pojavi koja je nažalost tu. Mi se s njom nosimo, kao što se nose druge države, drugi dužnosnici i sve naše službe. Ne treba nikada podcjenjivati te prijetnje.”

O cijeloj situaciji oglasio se predsjednik Republike Zoran Milanović na Facebooku.

“Predsjednik Vlade, drugi dan zaredom, uzbunjuje hrvatsku javnost informacijama o tome kako mu prijete. Ne prijete samo njemu, ali samo on od toga radi medijski show i to, izgleda, po uzoru iz neposrednog istočnog susjedstva.

Pozivam ga da prestane maltretirati hrvatske građane pričama o svojoj ugrozi jer posao koji je izabrao, vođenje Vlade, traži malo više osobne hrabrosti i pouzdanja u institucije hrvatske države. I kad se već sam retorički pita – “najbolje bi bilo da šutimo”?, odgovor je – da, šuti o tome.

I pusti ljude koji su zaduženi za sigurnost u Hrvatskoj da rade svoj posao, bez sijevanja reflektora iz privatne režijske komore. Malo više mjere i ukusa ne bi škodilo”, napisao je Milanović.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!