ANTE KULUŠIĆ: Za šefa šibensko-kninskog HDZ-a glasovalo se po hodnicima i zahodima

ante kulušić

Za predsjednika županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije na unutarstranačkim izborima izabran je dosadašnji predsjednik i skradinski gradonačelnik Nediljko Dujić, koji je u drugom krugu pobijedio šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

Ante Kulušić, dugogodišnji čelnik županijskog HDZ-a koji je dao ostavku na tu funkciju lani nakon što je shvatio da ga stranački vrh neće uvrstiti na listu za IX. izbornu jedinicu na parlamentarnim izborima, ispao je u prvom krugu.

Unatoč tomu Kulušić je najveće iznenađenje izbora budući je u prvom krugu glasovanja prikupio 96 glasova, samo osam glasova razlike u odnosu na Nediljka Dujića koji je u drugi krug ušao sa 112 glasova delegata ili 16 glasova razlike u odnosu na u prvom krugu prvoplasiranog Pauka.

Kulušić je nakon svega najavio podnošenje žalbe stranačkom povjerenstvu. Uvjeren je da se dogodila neregularnost pri glasovanju.

Organizator izbora nije, kaže, omogućio tajnost glasovanja pa se ono odvijalo po hodnicima, zahodima i parkiralištu hotela Solaris, gdje su se odvijali izbori.

Tajnost glasovanja zajamčena je poslovnikom i statutom i ona je demokratsko načelo koje na izborima nije smjelo izostati, ističe Kulušić.