ZLATKO KOMADINA: Ako je krimen Baldasara što me je podržao, to ide na savjest onima koji su ga smijenili

milanović, komadina

Raspuštanje gradskog ogranka SDP-a u Splitu komentirao je i Zlatko Komadina.

“Nisam pozvan u Crikvenicu, a tri tjedna prije toga pozvao sam na druženje svoje prijatelje kojima sam se zahvalio, dakle, svima koji su me na bilo koji način podržali u kampanji. Okupilo se oko 200 ljudi i to je bio krasan dan za mene i SDP Hrvatske. Nismo mi razgovarali o tri moguće opcije”, kazao je Komadina o vlastitom izostanku sa sastanka na kojem je raspuštena splitska organizacija.

“SDP koji ne raspušta, nego uključuje, koji ne izbacuje, već prima članove, poštuje prava gradskih i općinskih organizacija, a ne da se središnja razina bavi lokalnim razinama, to je moj program”, rekao je. “Ako se donosi odluka o raspuštanju organizacija – mora biti neko objašnjenje, tako da oni koje se raspušta znaju zašto. Ako se htjelo eliminirati Baldasara iz utrke za Split, trebalo se isključiti njega, a ne žrtvovati 1100 ljudi… Nisam siguran da ovo doprinosi demokratskim procesima u SDP-u i Hrvatskoj. Na žalost ni druge stranke nisu imune na takve stvari. Zalažem se za SDP različitih mišljenja, a ne jednog.”

Na pitanje smatra li da je do raspuštanja splitske organizacije došlo zbog Baldasarove podrške njemu u kandidaturi protiv Milanovića, odgovorio je: “Nadam se da nije tako, ali okolnosti govore suprotno. Ako je krimen Baldasara što je podržao mene, to onda ide na savjest onima koji su ga smijenili… Izrazio sam mu jučer žaljenje što se ovo dogodilo. Mislim da je bio red da mu izrazim saučešće, da tako kažem. Nisam prorok, neki kažu da će otići u SDP, neki će se pacifizirati, neki oko Baldasara govore da će osnovati drugu stranku.”

Osvrnuo se i na tzv. “slučaj” oko svećenika Luke Prcela koji je s oltara držao prodiku predsjednici Hrvatske na temu NDH.

“Nepristojno je pozvati predsjednicu u božju kuću i onda je kritizirati na ovakav način”, rekao je Komadina i dodao: “Fašizam bi trebala osuditi sama crkva, i nije dobro da ona šuti na ovakve ispade… Mislim da je predsjednica dobro reagirala kad je rekla – oprosti mu, Bože, jer ne zna što čini.”