AFERA JANAF: Predsjednik prozvao institucije – moj je posao da upozoravam na mufljaže

Predsjednik države Zoran Milanović prozvao je institucije, između ostalog MUP, DORH i USKOK, zbog afere JANAF.

Izvor: Media servis/Redakcija

I dalje tvrdi da je glavne osumnjičene za korupciju – šefa Jadranskog naftovoda i vlasnika tvrtke Elektrocentra Petek trebalo uhititi još na Martinje prošle godine kada se, navodno, dogodila primopredaja novca.

“Ovdje se skriva nešto ozbiljnije”, upozorio je Milanović. ”Ovdje se skriva nešto puno opakije i ozbiljnije. Sudac govori o svojim presudama, neka se bavi hrvatskim jezikom u sudnici. Rekao je da je bio jedan od lošijih studenata, to se vidi. Suci koji nisu ni od koga izabrani komentiraju druge. Oni rade što god im padne napamet. Tim ljudima treba zabraniti da bilo što komentiraju”, počeo je svoj rafal predsjednik Zoran Milanović komentirajući aferu Janaf i istup suca Ivana Turudića, prenosi Dnevnik.hr.

“Je li ministar unutarnjih poslova obavijestio premijera o svemu što se događalo na Martinje, je li ga upozorio što se dogodilo, je li mu objasnio zašto je istraga trajala 10 mjeseci ili ga upozorio da tog čovjeka ne bi trebalo imenovati 7. veljače 2020. godine na još jedan četverogodišnji mandat… Samo upozoravam na nelogičnosti, mufljuže i konjokradice. Imaš, prati, hapsi – u protivnom propadaju dokazi”, istaknuo je.

Kaže da sad treba dokazati da je tih dva milijuna promijenilo vlasnika. ”Tužitelj se svjesno odrekao dokaza zato što se prepao”, smatra. Dodaje da će i dalje upozoravati kako bi folirante smjestio gdje im je mjesto.

Komentiraj