PLENKOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU: Kaže – ja sam bio premijer, pa sve znam – to mi je znakovito

“Zna se tko vodi istrage, to je DORH, zna se tko je informiran, a to je ministar unutarnjih poslova i premijer. Bio sam premijer i znam sve, zato za mene u tom svijetu nema tajni”, rekao je danas predsjednik RH Zoran Milanović govoreći o aferi Janaf, koja potresa Hrvatsku.

U nastavku je Milanović još pojasnio: “Nije me SOA obavijestila, jer SOA nema veze u tom smislu. To je posao koji je radio USKOK i krim-policija, o tome sve zna ministar unutarnjih poslova, o tome sve zna predsjednik Vlade”…

A predsjednik Vlade odmah je reagirao na Milanovićevu izjavu:

“Jako je znakovita rečenica ‘Ja sam bio premijer pa sve znam’. To je za javnost kapitalna informacija, tko je na čelu vlade. Politika mene i HDZ-a je da ne želim znati čime se bavi USKOK i policija. To je borba protiv koruopcije. Niti znati niti utjecati. Ako je to zaista izgovorio, onda je krucijalno da javnost zna kako se tko ponaša kao predsjednik Vlade”.

Plenković je potom nastavio: “Ovaj trenutak je velika razdjelnica, meni se čini da je on egzaltiran, to su nervozne reakcije… Ako postoje istrage i ako su one u toj fazi tajne, ja za njih ne želim znati… Možda bi bilo dobro da Milanović objasni zašto je tako nervozan, ako je išao u taj klub. Uozbiljimo se, borba protiv korupcije nije stalno lamentiranje o njoj, borba protiv korupcije znači da tijela koja se time bave samostalno i nepristrano rade svoj posao”.

Komentiraj