ZUBČIĆ NAKON 10. MJESTA: Barem mogu mirnije glave u slalom

Očekivali smo puno od veleslaloma ali nažalost želja za postoljem Filipa Zubčića nije se ispunila.

Izvor: Media servis

Hrvatski skijaš imao je slab dan na Zimskim olimpiskijim igrama u Pekingu i završio deseti u utrci koju su obilježile vremenske neprilike.

Top 10 naravno uvijek je rezultat ali zaostatak od 2,74 sekunde prevelik je za veleslalomaša Zubčićeve vještine. Zna on to i sam, ali što je tu je, sada ovaj rezultat treba usmjeriti da bude motiv za napraviti nešto više u slalomu u srijedu.

“Prvu vožnju sam pogotovo loše odskijao, netipično za mene. Nisam riskirao. Drugu vožnju sam probao vratiti ono skijanje i puno sam s njom zadovoljniji tako da barem mirne glave mogu ići u slalom”, izjavio je Zubčić.

Samuel Kolega imao je obrnutu situaciju. Solidnu prvu vožnju nije uspio ponoviti u drugoj ali 21. mjesto za njega nije loš rezultat.

“Druga vožnja nije bila tako dobra kao prva, bila je jedna greška. Možda sam htio malo previše, ipak su Olimpijske igre svako četiri godine i možda za uspjeh i treba malo riskirati. Nije ispalo dobro ali nema veze”, zaključuje Kolega.

Zlato je uzeo neprikosnoveni Marco Odermatt, Švicarac je ove sezone glavna faca u Svjetskom kupu i samo je to prenio u Peking. Lijepo je bilo vidjeti susjeda Žana Kranjeca sa srebrom, Slovenac je nakon što mu je smrt oca poprilično uzdrmala karijeru u posljednjih dvije godine ipak izašao kao pobjednik, a treći je bio Francuz Mathieu Faivre.