ZORAN ŠPRAJC: Karamarko još uvijek skuplja hrabrost da izađe iz Facebooka

zoran šprajc

Nakon što su svi stali pred novinare i kamere i suočili se s javnošću, Tomislav Karamarko još uvijek skuplja hrabrost da izađe iz Facebooka.

Tako se i ovog puta oglasio i poručio da će se zbog medijskog linča njega i njegove obitelji, do odluke Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa povući iz svih postupaka vezanih uz Inu. Ipak još jednom ističe da i dalje navija za prekid arbitraže s Molom, rekao je u svom stilu u svom komentaru Zoran Šprajc u emisiji RTL Direkt.

“Dosad sam se zalagao za povlačenje iz arbitražnih postupaka i to obostrano; i Republike Hrvatske, ali i mađarske strane. U slučaju nepovoljnog ishoda arbitražnih postupaka Hrvatskoj prijeti šteta koja se broji u milijardama kuna. Pritom nije zanemariv podatak kako svake godine skupo plaćamo i odvjetničko društvo koje zastupa Republiku Hrvatsku u ovim postupcima”, napisao je Karamarko na Facebooku..

Odvjetničko društvo, koje zastupa Republiku Hrvatsku, a koje toliko žulja Tomislava Karamarka, jest velika američka odvjetnička tvrtka Squire Patton Boggs u kojem je partner Luka Mišetić, koji je u Haagu branio i obranio generala Gotovinu i doveo ga sretno kući, pa o međunarodnom pravu valjda znaju malo više od, recimo, agencije Drimia.

Ali da je Patton Boggs poput Joze Petrovića za konzultantske usluge angažirao sada već čuvenu Drimiu, vjerojatno bi taj financijski izdatak Vlade potpredsjednika Vlade mnogo manje žuljao. A 60.000 eura recimo, za Patton Boggs stvarno ne bi bio neki velik novac. Pa tko im je onda kriv.