ZORAN MILANOVIĆ: HDZ neće izbore jer će izgubiti – ako pritišću zastupnike neka to oni prijave

zoran milanović

Zorana Milanovića nije neko vrijeme bilo u javnosti s izjavama i komentarima vrućih političkih zbivanja u Hrvatskoj, pa je odlučio progovoriti, i to s Mislavom Bagom u Dnevniku Nove TV.

“Ne gledam ove svađe s užitkom i zadovoljstvom. Pokrenuli smo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku. Po meni su tu dvije stvari važne, činjenice su jasne svima. Ovo je nevjerojatan sklad interesa uskog kruga ljudi, a to su sve samo ne nacionalni interesi. Pozvali smo Karamarka da odstupi, kad nije, skupili smo potrebne potpise da to iniciramo, nakon toga ste vidjeli što se događalo”, rekao je Milanović za Novu TV.

Po onome što čujem trebali bismo imati dovoljno ruku

“Ne znamo kako će ovo završiti, možda će Karamarku biti izglasano nepovjerenje, ali ne vidim kako će dobiti povjerenje. Prema onome što čujemo, trebali bismo imati značajan broj ruku u Saboru za inicijativu”, poručuje Milanović.

“Vlade nema, ne donosi odluke. Značajan dio Vlade se okrenuo protiv člana i njihov Klub u Saboru će glasati za opoziv, to se nikada nije dogodilo. Javnosti se može mazati oči neko vrijeme, ali za par tjedana će biti jasno da nemaju većine i da Vlada ne funkcionira. Ovo glasanje o nepovjerenju nije sudski postupak, to je očitovanje zastupnika o onome što razdvaja dopustivo i nedopustivo. Ovo što smo vidjeli od Karamarka je sasvim nedopustimo. HDZ se zatvorio u bunker u kojemu ne vide što se događa oko njih”, kazao je Milanović.

Vjerujem da će HDZ probati nešto smuljati

“Nova većina sada se ne čini realna bez izbora. Samo HDZ je protiv izbora jer će ih izgubiti. SDP bi vjerojatno išao u široj koaliciji”.

“Mislim da bi bilo jako važno da znamo kada će se ova agonija završiti. Očekujem da će HDZ krenuti vrbovati ljude, pozivam svakoga tko bude izložen tom pritisku da to prijavi policiji i DORH-u. Da se klonimo tih smicalica. Želimo znati kada se raspravlja i glasa. Uvjeren sam da će HDZ tu probati nešto smuljati”.

“Naravno da podržavamo kurikularnu reformu, taj proces smo mi inicirali 2012. godine. Potpuno je jasno da stojimo iza toga, ni Budak ni Jokić nisu naši politički ljudi, to je jedan od najvećih projekata te vrste u Hrvatskoj. Drago mi je da će ih puno ljudi podržati u srijedu. Taj prosvjed je i poruka vlasti. Pozivam zastupnike ne da sruše Karamarka, nego da odluče o dopuštenom i nedopuštenom”, kazao je Milanović.