ZLATKO KOMADINA: SDP neće podržati Mrak Taritaš bez suradnje s HNS-om u cijeloj Hrvatskoj

Zlatko Komadina 1

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina osvrnuo se u Rijeci na pad rejtinga SDP-a i poručio da će on rasti jer je Vlada u ovom trenutku tek na početku mandata i nije stigla previše griješiti, a s druge strane se “ne priča o tome što Vlada previše griješi”.

Izvješće: Željka Gulan (Media servis)

Smatra da se “neki neodgovorni pojedinci” iz SDP-a bave strankom po medijima umjesto bitnim temama budući da se, kako je rekao, “ima s čime napasti na HDZ. Pa zar netko ne vidi da je u tijeku jedna konzervativna revolucija u Hrvatskoj, upitao se Komadina.”Da se osporavaju odluke Ustavnog suda o pravu žene na izbor, što je sramota civilizacijska u RH, da se formira povjerenstvo za prošlost, a imamo aktualno povjerenstvo za sadašnjost, što je Vlada. Pa nek se izvole baviti sadašnjošću.

Da ne govorim o pločama u Jasenovcu i negdje drugdje. Tako da mi nije jasno što se želi s razine središnje državne vlasti poručiti građanima Hrvatske, valjda da je ustaški režim bio ispravan, a partizanski bio krivi”, rekao je Komadina.

Vjerujem da će daljnja komunikacija ovih tema u komunikaciji s građanima dovesti do rasta rejtinga stranaka lijevoga centra predvođenih SDP-om, a pada rejtinga HDZ-a, rekao je Komadina.

Na pitanje kako bi SDP trebao nastupiti u Zagrebu, odnosno surađivati s HNS-om i bi li trebao podržati Anku Mrak Taritaš, Komadina je odgovorio:

“SDP, ako ne bude strateškog dogovora s HNS-om, neće podržati Anku Mrak Taritaš. Ako bude strateškog dogovora s HNS-om, a to znači budućnost ljevice i lijevog centra u Hrvatskoj, to znači zajednička suradnja diljem Hrvatske, koju ja baš previše, moram priznati, ne vidim”. Kad je o suradnji u Rijeci riječ gdje je HNS najavio samostalan izlazak na izbore, Komadina je ustvrdio: “Pa Rijeka je u Hrvatskoj”.