ŽIVI ZID PRIJAVIO TOLUŠIĆA: Bivšeg ministra EPPO-u prijavili po tri različite prijave

Živi zid se oglasio priopćenjem u kojem kažu da su bivšeg ministra Tomislava Tolušića prijavili EPPO-u po tri različite prijave i objašnjavaju zašto.

Ovo je njihovo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Tomislav Tolušić jedan je od najgorih Plenkovićevih ministara, iako je teško odabrati najgore među lošima.

Tomislav Tolušić u vrijeme svog mandata, prema imovinskoj kartici, plaćao je alimentaciju u iznosu od oko 14.000 kn. Plaćao je dva kredita u iznosu od oko 12.000 kn.

Usporedno s time, gradio je velebno zadnje s vilom i vinskim podrumom.

Tomislav Tolušić zatražio je nakon prestanka ministarskog mandata poticaje koji mogu iznositi i više od 10 milijuna kuna, a regulirani su pravilnikom koji je donio upravo on donio dok je bio ministar. Dakle, propisao je poticaje kao ministar, odletio iz politike da bi se zatim prijavio za te iste poticaje.

U vrijeme mandata Tomislava Tolušića 70% novca za poljoprivredu i ruralni razvoj nije išao za poljoprivredu i ruralni razvoj, glavninu novca davao velikim proizvođačima i lobijima, a tek mrvice malima, svoje ortake instalirao u Ministarstvo, Hrvatske šume, Agenciju za plaćanje (kasnije su ortaci u Agenciji manipulirali uvjetima natječaja)…

Bio je ministar zaštitnik uvoza i HDZ-ovog uvoznog lobija.

Bio je ministar nakon čijeg rada su još više opustjeli ruralni prostori i pala proizvodnja u mnogim sektorima, više puta mijenjao zakon o poljoprivrednom zemljištu i nije ga uspio staviti u funkciju, koji je dozvolio kolosalnu sječu i pljačku hrvatskih šuma. Blagoslovio je otimačinu Agrokora i protupravno prepisivanje obradive zemlje novoj kompaniji.

Ali je zato Tomislav Tolušić vjenčanje održao na jednom od najekskluzivnijih imanja u Hrvatskoj, na kojem vjenčanja slave najveće nogometne zvijezde, i na kojem noćenje košta oko  4.500 kn.

I dok Uskok istražuje dodjelu bespovratnog EU novca na području slavonskih županija u vrijeme mandata Gabrijele Žalac i Tomislava Tolušića, a u fokusu su potpore isplaćene različitim fizičkim i pravnim osobama u Virovitici i Vinkovcima, gdje gospodin Tolušić živi i otkud se prijavljuje za EU potpore, mi smo ga prijavili EPPO-u po tri različite prijave:

– vinska omotnica i natječaj gdje je posadio trsje prije javljanja na natječaj

– zajedno sa Hrvatskim šumama i sadašnjom ministricom za malverzacije sa EU fondovima

– prijava za Krške pašnjake zajedno sa bivšom ravnateljicom APPRRR Matildom Copić

Pa neka se njima objašnjava.”