ŽELJKO JOVANOVIĆ: Zanimljiva je ta najnovija ljubav HDZ-a, Pantovčaka, Klemma, Vučića i Nikolića

Željko Jovanović, Zoran Milanović, Vesna Pusić i Neven Budak
Željko Jovanović, Zoran Milanović, Vesna Pusić i Neven Budak

Tajne snimke Zorana Milanovića na sastanku s braniteljima komentirao je SDP-ov Željko Jovanović, koji mu je i kao pripadnik srpske manjine i kao SDP-ovac dao podršku.

“Jedini stil, način govora i komunikacije, rječnik koji Klemm i njegova ekipa razumiju je onaj koji je Milanović koristio u razgovoru s njima. Stoga, pomalo su licemjerne naslovnice koje vrište o nekakvoj sramoti SDP-a”, rekao je Jovanović za Novi list.

“Ja osobno, kao Srbin u Hrvatskoj, uz to i hrvatski branitelj, saborski zastupnik 1990. kad se stvarala slobodna Hrvatska, SDP-ovac od prvog dana, mogu se samo složiti sa sadržajem koji je Zoran Milanović izgovorio na tom razgovoru. Slažem se s Milanovićem, u Srbiji je na vlasti ‘zna se’ tko, etnotrgovci koji Srbe u Hrvatskoj koriste samo kad im trebaju za raznorazna potkusurivanja i njihove dnevnopolitičke i uskostranačke, nikada državničke interese. Uostalom zar smo zaboravili kako su se ponašali, što su činili i govorili Vučić i ekipa 90-ih u Hrvatskoj”, kaže Jovanović za Novi list.

“Zanimljiva je ta najnovija ljubav HDZ-a, Pantovčaka, Klemma, Vučića i Nikolića! Svima njima poručujem: o Hrvatskoj i Srbima, kao i svim građanima u Hrvatskoj, odluke se donose u Zagrebu, ne u Beogradu ili Bruxellesu. Stoga molim raznorazne kvazi-dušebrižnike od Klemma preko Hasanbegovića i Plenkovića do Vulina, Šešelja i Vučića, da mene i druge manjine u Hrvatskoj poštede svoje brige, jer sve glavobolje koje sam u Rijeci i Hrvatskoj imao kao pripadnik nacionalne manjine, imao sam i još uvijek imam samo zbog HDZ-a i njihovih satelita”, riječi su Jovanovića.