ŽELI BITI GRADONAČELNICA ZAGREBA: Vesna Škare – Ožbolt pojašnjava i zašto

Ovih dana sam najavila svoju namjeru kandidiranja na predstojećim izborima za gradonačelnicu grada Zagreba, objavila je Vesna Škare-Ožbolt, nekadašnja ministriva pravosuđa.

Na Facebooku dalje pojašnjava:

Do sada nisam bila veliki pobornik interesa za gradsku politiku međutim pristup rješavanju problema stanovnika nakon potresa, korone i poplave me je šokirao i natjerao na drugačije razmišljanje.

Grad godinama stagnira u razvoju, nema pravih investicija, odnos proračunskih sredstava i realiziranih gradskih projekata pokazuju da se dobar dio proračunskog novca potrošio bez jasne namjene. U proteklih dvadeset godina vladavine aktualnog gradonačelnika prostim je okom vidljiva ogromna crna rupa u koju su novci građana iscurili.

Potres je protresao sve osim gradske uprave, a gradonačelnik se ponaša kao da se ništa strašno ove godine u Zagrebu nije dogodilo. Korona je izmišljena i treba ruke prati u pepelu, poplava je nešto što će se zaboraviti u roku 24 sata, građani su krivi što nisu ulagali u svoje kuće, a brzina rješavanje problema odvija se čekajući Zakon i novce od Vlade. To su sve bitne izjave aktualnog gradonačelnika kao reakciju na tri pošasti u ovoj godini.

Problemi ljudi u našem gradu su ogromni, a nezainteresiranost lokalne uprave koju svakodnevno vidim su moja motivacija za angažman. Smatram da je potrebno stvoriti i razvijati jedan kvalitetan odnos između gradske uprave i građana, kojem će građani osjetiti da gradska uprava brine za njih i čini sve da im život u gradu bude dobar.

Meni je u životu dobro, međutim ne mogu stajati po strani. Imam iskustva i uspješnih državnih projekata iza sebe. Ovo je izazov, a ja volim izazove. Moja motivacija za promjenama je ogromna. Motivacija gradonačelnika nakon dvadeset godina vladavina očito nije velika.

Treba se uključiti kad je teško. Život u Zagrebu može biti dobar i lijep.

Pozivam sve koji se osjećaju isto kao i ja da mi se priključe.

škare ožbolt faksimil

 

Komentiraj