STOP KORONAVIRUSU: Od ponoći oštre mjere u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je zabilježeno čak 138 novooboljelih koronavirusom. Najviše ih je oboljelo u Splitu, a prosjek godina novooboljelih je oko 35 godina, kad pribrojimo sve dobne skupine, rekla je Željka Karin, šefica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

“Locirali smo žarišta u području određenih fitness centara u našoj županiji i žarišta vezana uz bavljenje sportom, sportskim aktivnostima, klubovima. Imamo i dalje podatke oko održavanja određenih obiteljskih okupljanja”

​Tamošnji stožer iznio je prijedlog novih epidemioloških mjera za područje te županije. Načelnik Luka Brčić rekao je da od Nacionalnog stožera očekuju odgovor tijekom dana, a prijedlozi na 14 dana počevši od ponoći su obavezne maske u svim zatvorenim prostorima, u ugostiteljskim objektima do trenutka konzumacije hrane i pića, na vjenčanjima i sahranama do 50 ljudi, bez karmina, obiteljska okupljanja do 20 ljudi.

”Predlaže se zatvranje teretana i fitness centara, kao i organizirane sportske rekreacije, održavanje sportskih natjecanja bez prisustva gledatelja, zabrana posjeta i izlasci iz staračkih domova i institucija socijalne skrbi”, rekao je Brčić i najavio strožu kontrolu pridržavanja mjera.”

Komentiraj