ZBOG ZLOČINA NA OVČARI: Uhićenja u selu Negoslavci kod Vukovara – osam privedenih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji policija privodi osumnjičene za ratni zločin nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine, doznaje se iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da policija provodi završne radnje kriminalističkog istraživanja tog ratnog zločina iz Domovinskog rata kojim je obuhvaćeno više osoba.

“Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina u suradnji s policijskim upravama osječko-baranjskom i vukovarsko-srijemskom te Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, na području Vukovarsko-srijemske županije provode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz studenog 1991. godine na Ovčari. 

Našim postupanjem u ovom trenutku je obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije”, izvijestila je Mandić. 

Prema za sada neslužbenim informacijama, najmanje osam mještana Negoslavaca jutros je ili privedeno na policijsko saslušanje ili uhičeno, piše portal Srbi.hr. Ove osobe dovode se u vezu s ratnim zločinima koji su se 1991. godine dogodili na širem području Vukovara. Da je do određenih uhićenja zaista došlo potvrdili su iz Policijske uprave Vukovarsko-sremske, međutim još uvijek se čeka na službeno priopćenje.

Kako također neslužbeno saznaje portal Srbi.hr većina mještana je mirno privedena na razgovor, dok je prilikom uhićenja dvojice Negoslavčana izvršen kompletan pretres kuće, a oni su odvedeni s lisicama na rukama .

Komentiraj