NI DVA MJESECA NAKON ODLASKA: Rajko Dujmić još nije u Aleji velikana

Ni nakon dva mjeseca od tragične smrti legendarni Rajko Dujmić, naš sjajni skladatelj, nema zgotovljeno mjesto vječnoga mira, a njegova urna još se nalazi na čuvanju na krematoriju.

Još će se dugo čekati da se urna položi u Aleju velikana na zagrebačkom Mirogoju.

“Gradnja grobnice još uvijek nije započela, tek je prošli tjedan Poglavarstvo grada Zagreba odobrilo zemljište, odnosno mjesto u Aleji velikana”, rekla je za Večernji list Rajkova udovica Snježana Dujmić.

Čeka se odobrenje Ureda za uređenje spomenika kulture koji mora odobriti gabarite nadgrobnog spomenika, a procedura traje dva do tri tjedna, a potom slijedi izrada grobnice koja bi mogla potrajati i do tri mjeseca.

Foto: Screenshot

“Rekli su mi da za izradu grobnice trebaju tri suha dana bez kiše kako bi se moglo betonirati mjesto na kojem će se položiti urna. Nakon toga slijedi izrada nadgrobne ploče i spomenika, a to može potrajati ido 90 dana. Sve me to jako rastužilo”, kaže Snježana.

Polaganje Rajkove urne bit će u krugu obitelji, a njemu u spomen uskoro bi se trebala održati i komemoracija koja je bila odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Komentiraj