ZBOG PROBLEMA S MOTOROM: Zrakoplov Air Cairo prisilno sletio u Zagreb

Iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman u četvrtak su zbog otkazivanja jednog motora na putničkom avionu pozvali u pomoć vatrogasce.

Odmah su došle snage iz DVD-a Hrašće. Srećom, sve je dobro prošlo. Avion s oko 130 putnika i članova posade je uspješno prizemljen i stanje pripravnosti je ukinuto.

Iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman u četvrtak su izvijestili da je zrakoplov tipa Airbus320, kompanije Air Cairo iz Hurghada u Dusseldorf u 15,30 sati zatražio slijetanje u nuždi (emergency) u zagrebačku zračnu luku.
Kako se navodi u priopćenju, prema informacijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe, zrakoplov tipa Airbus320 zrakoplovne kompanije Air Cairo na letu MSC2980 Hurghada Dusseldorf u četvrtak u 15,30 sati zatražio je slijetanje u nuždi u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Sve službe zagrebačke zračne luke postupile su sukladno važećem Emergency planu i propisanoj proceduri u takvim situacijama.

Nakon slijetanja zrakoplova putnici su smješteni u tranzit putničkog terminalu Zračne luke Franjo Tuđman gdje čekaju na daljnje upute zrakoplovne kompanije, kaže se još u priopćenju.