OPTUŽENI ZA OTMICU: Muškarac (43) i žena (28) kod Zadra pokušali u kombi ugurati dijete

Općinsko državno odvjetnišvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv dvoje okrivljenika zbog protupravnog oduzimanja slobode.

Optuženi, muškarac i žena, od 43 i 28 godina su navodno sa šibenskog područja i imaju problema s drogom. Dijete su pitali treba li mu prijevoz, a ono je odbilo.

No, prvookrivljenik zajedno s još dvojicom nepoznatih muškaraca, otvorio je stražnja vrata kombi vozila i, s ciljem da uhvate dijete, počeli trčati za njime. Dijete se spasilo tako što je došlo do jednog kafića.

Nemili događaj zbio se u večernjim satima 18. srpnja na magistrali u malom dalmatinskom mjestu.

– Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, protiv obje osobe podnesena je kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru te su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, priopćili su iz PU zadarske.

Na stranici Općinskog državnog odvjetništva u Zadru stoji:

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 24. rujna 2021., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1977.) i hrvatske državljanke (1993.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode iz čl. 136. st. 3. u vezi st. 1., sve u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (29. 9. 2021.)

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 18. srpnja 2021. u jednom mjestu pored Zadra, dok je prvookrivljenik upravljao kombi vozilom, uočili dijete koje je hodalo uz rub kolnika pa su, zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s još dvojicom, za sada, nepoznatih muškaraca, postupili u cilju da djetetu protiv njegove volje oduzmu slobodu kretanja. Drugookrivljenica ga je, tereti ju se, upitala treba li mu prijevoz kako bi ga namamila u vozilo, no kad je dijete odmahnulo rukom prvookrivljenik je nastavio vožnju i potom zaustavio vozilo uz rub kolnika te zajedno s drugookrivljenicom pričekao dolazak djeteta. Kada je dijete ponovno odgovorilo drugookrivljenici kako ne treba prijevoz, prvookrivljenik je, zajedno s još dvojicom nepoznatih muškaraca, otvorio stražnja vrata kombi vozila i, s ciljem da uhvate dijete, počeli trčati za njime, no kako se dijete dalo u bijeg i došlo do kafića u kojem su bili ljudi, tako su okrivljenici odustali od svog nauma i udaljili se vozilom.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv dvoje okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).