ZASTUPNIK PETEK – Časopis o Zagrebu baš pred izbore – glavna urednica preletačica u klub Milana Bandića

Gradski zastupnik Renato Petek, koji često upire prstom u nepravilnosti koje se događaju u Zagrebu, ovaj put skreće pozornost na novi časopis koji se dijeli u Zagrebu besplatno.

Naravno, kaže Petek, ništa nije besplatno jer to plaćaju građani Zagreba, ali je zanimljivo kako je prvi broj izašao baš pred izbore za EU parlament, dijeli se na štandovima stranke BM365, a glavna je urednica Tamara Čubretović, koja strelovito napreduje nakon što je prešla iz oporbe u klub Milana Bandića.

Petek na Facebooku piše:

“Novi gradski časopis #ZAGREB dijele sa svog štanda aktivisti stranke Milana Bandića.

Časopis služi besramnoj promociji Milana Bandića i gradske uprave na trošak Zagrepčana.

Novi ‘besplatni’ gradski časopis #ZAGREB dobio sam danas na štandu stranke BM365 na tržnici Jarun, gdje je voditeljica spomenute tržnice ‘mama’ Marija Brkljačić, članica Glavnog odbora i Suda časti te stranke. Hoće li i sada tzv. Etičko povjerenstvo utvrditi da se samo radi o “dojmu” da je gradski časopis koji se distribuira sa štanda stranke Milana Bandića korištenje gradskih sredstava za promociju jedne od lista, kao što je zaključilo u slučaju jumbo plakata?

No vratimo se novom ‘besplatnom’ časopisu Grada Zagreba čije je 1. broj izašao baš kad se “približavaju Europski izbori”, kako uvodno kaže glavna urednica Tamara Čubretović, “što je “prilika da se osvrnemo na realizaciju projekata koji izravno utječu na naše živote”.

Zanimljivo štivo samohvale i promocije Milana Bandića u okviru kampanje za Europski parlament na trošak Zagrepčana. Cijena časopisa i honorara uredništva još nije poznata javnosti, no jasno je kako glavna urednica, poslije prošlogodišnjeg prelaska iz oporbe u klub Milana Bandića u gradskoj skupštini naglo napreduje i dobiva nove angažmane.

Prvo je unutar Zagrebačkog velesajma (koji izdaje gradski časopis!?) napredovala do mjesta zamjenice direktora, a sada je postala i glavnom urednicom gradskog glasila.

Sve je baš kako kaže slogan liste BM365 – sposobni, a ne podobni!”

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/PetekRenato/posts/431548687394524″ bottom=”30″]