“ZARATILE” PEOVIĆ I MARKIĆ: Žestoko nakon vijesti da Markić s partnerima gradi vile

Željka Markić i saborska zastupnica Radničke fronte Katarine Peović sukobile su se na društvenim mrežama nakon vijesti da Markić sa svojim poslovnim partnerima gradi vile u Istri.

Peović je prozvala Markić na Twitteru, danas mreži koja se zove X.

“Iz rubrike Život na Jadranu:

Željka Markić i obiteljaši grade si vile s bazenima u Istri, dok radnici Cesta Šibenik pognute glave nastavljaju posao nakon što su četvorica nakon štrajka dobila otkaz, a radnice Revije iz Šibenika traže zarađene plaće i spremaju se na Markov trg”, napisala je Peović.

Odgovor nije morala dugo čekati.

“Iz rubrike: Zaradi, pa dijeli:

Predlažem Katarini Peović da obje javno objavimo koliko smo u svom radnom vijeku donirale svog novca za potrebite i društveno korisne aktivnosti te koliko smo uplatile poreza u državnu blagajnu za financiranje hrvatskog zdravstva, obrazovanja i dr.

Kad kažem “svog novca ” mislim na novac koji smo same zaradile. “Dijeljenje” novca i imetka političkih neistomišljenika do savršenstva su doveli Tito i Hitler. Katin doprinos nije potreban”, napisala je Markić.

No ni Peović nije ostala dužna.

“Odgovor Željki Markić

Donirali ste za društveno korisne aktivnosti, kažete? Vraćanje u srednji vijek, zatucanost, oduzimanje prava manjinama, obiteljaški fundamentalizam? “Vaš novac”, kažete? Novac naci-kartela kojeg zastupate je novac naroda kojeg pljačkate godinama.

Opasni revizionizam kojeg namećete je u funkciji normalizacije progona, kontrole nad ženskim tijelom, zavirivanja u privatnost i seksualnost, zabrane pobačaja, borbe protiv LGBT zajednice – sve vam je prihvatljivo, ma i srcu milo.

Čovjek bi očekivao da ćete makar bljutavo simulirati brigu prema radnicima i radnicama CŠ i Revije u svojem odgovoru. Ali ne, imate potrebu reći da ste bogatiji od mene, više ste uplatili u proračun, više donirali!

Pa istina, ja sam sirotinja prema vama, nisam ja donatorica takvog kalibra (iako ja sav iznos saborske plaće koji premašuje moju redovnu plaću na fakultetu doniram).

To vjerojatno ima veze s tim da ja govorim u ime radnika, onih koji teško žive od svojeg rada, dobivaju otkaze, ne plaćaju im se prekovremeni, doživljavaju mobing na radnom mjestu, a vi govorite u “u ime obitelji” – naci-kartela koji s vama gradi viletine po Istri”, napisala je Peović.