ZAMJENIK GRADONAČELNIKA NAKON POPLAVE: Sva šteta građanima će biti nadoknađena

Nakon što je završena sanacija poplave na zagrebačkoj Trešnjevci, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb povukli su se s terena. Područje je obišao zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Izvor: Media servis

Šteta uzrokovana poplavom tek se treba utvrditi, ali će u svakom slučaju biti velika jer je voda prodirala i u okolne ulice. Korlaet se građanima ispričao zbog nastale štete i obećao da će ih u idućih nekoliko dana obići gradske službe koje će popisati svu imovinu koja im je stradala. Istaknuo je da će im sva šteta biti nadoknađena.

“Što se tiče naknade šteta, postoji polica osiguranja i sve štete koje su nastale u ovoj nezgodi će biti, s te police, sanirane.

“Na terenu je bio i upravitelj vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot koji je istaknuo da je do puknuća cijevi došlo zbog dotrajalosti cjevovoda.

“Sve će biti sanirano do 16 sati, a sutra i prekosutra ovdje bi se trebao normalizirati promet”, istaknuo je.

“Vodoopskrba i odvodnja je odradila svoj dio posla vezan za zatvaranje i izolaciju samog dijela prometnice gdje je došlo do puknuća u nekih sat i pol vremena. Nakon toga smo prije osam sati započeli sa sanacijom samog mjesta puknuća.”