ZAPALIO GA U GARAŽI: U bolnici preminuo muškarac (39) – u Žminju stradao od 25-godišnjaka

U bolnici u Zagrebu umro je 39-godišnji muškarac kojeg je u noći sa 6. na 7. rujna u garaži u Žminju polio zapaljivim sredstvom i zapalio 25-godišnjak, priopćeno je danas iz Policijske uprave istarske.

Teško ozlijeđeni 39-godišnji muškarac u bolnici u Zagrebu umro je 24. rujna, o čemu je obaviještena policija u Puli.

PU istarska je 8. rujna o događaju u garaži u Žminju priopćila:

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela ubojstvo (u pokušaju) i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Muškarca se sumnjiči da se u noći sa 6. na 7. rujna, oko ponoći, u garaži u Ulici 1. maja u Žminju verbalno, a potom i fizički sukobio s 39-godišnjim hrvatskim državljaninom. Potom je s ciljem da usmrti 39-godišnjaka, uz pomoć zapaljivog sredstva i otvorenog plamena, izazvao požar u kojem je muškarac zadobio opekline te je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju u riječkoj bolnici.

Požar je zahvatio i automobile Chevrolet, pulske registarske oznake i Ford bez registarske oznake, koji su u potpunosti izgorjeli, čime je 53-godišnjoj vlasnici nastala zasad neutvrđena materijalna šteta.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.