ZAHUKTAVA SE UTAKMICA U HDZ-U: Podršku Plenkoviću dali Prgomet i Tušek

Podijelite članak

Sve je više istaknutih članova HDZ-a koji se javno izjašnjavaju o tome kome će dati podršku na predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, gdje za mjesto čelnika ima više kandidata.

U fotelju aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića tako bi željeli, prema najavama, sjesti Miro Kovač, Davor Ivo Stier, Ljubo Česić Rojs, a čini se i vukovarski gradonačelnik Ivan penava.

Danas su podršku aktualnom predsjedniku Plenkoviću dali predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet i član Predsjedništva HDZ-a, saborski zastupnik i čelnik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek.

“Već su pojedinci najavili svoje kandidature. Mogu govoriti samo u svoje ime kao člana HDZ-a, nisam slijep, nisam mentalni komunist i stojim iza potpore Andreju Plenkoviću”, reako je danas za N1 Prgomet i dodao: “Mislim da je odradio dobar posao kao premijer i da ima dobar kapacitet za osvajanje parlamentarnih izbora na jesen”.

O tome hoće li se i on kandidirati za neku od funkcija u stranci kazao je kako ima dosta obveza na klinici, te da će o tome morati još razmisliti.

“Zbog kvalitetnog, ljudskog i partnerskog dijaloga podržavam Andreja Plenkovića”, rekao je pak Tušek, dodajući da je riječ o njegovom osobnom stavu, dok će formalnu odluku o podršci dati županijski ogranak HDZ-a Krapinsko zagorske županije sljedeći tjedan.

Tušek je poručio kako mu je najvažnije da iz unutarstranačkih izbora HDZ izađe jači, te da “ne treba doživljavati osobno ako netko ima drugačije političko promišljanje. HDZ je stranka koja okuplja najveći dio biračkog tijela”.

Siguran je i u to kako se Andrej Plenković poslije izbora ne bi išao osvećivati bilo kome.

Komentiraj