ZAGREB NEMA DOBRIH VIJESTI: Koronavirus u bolnici Sv. Ivan – ukupno 24 zaraženih

“Do danas u 18:30… Nažalost, nemam dobre vijesti za Zagreb, imamo 24 pozitivnih i još 50 testova se odrađuje”, rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

“Od tih 24, imamo danas ukupno 16 pozitivnih pacijenata u bolnici Sv. Ivan, četiri njihova djelatnika i jednu kolegicu imamo u KBC Sestara milosrdnica. Tako da, nisu dobre vijesti, ali što je tu je, naši epidemiolozi vrijedno rade sve kontakte.

Moram pohvaliti ravnatelja bolnice Sv. Ivan. Oni su izvršili briseve ukupno 65 ljudi u bolnici, od toga 39 pacijenata, 26 djelatnika i nažalost, četiri djelatnika je pozitivno. I 16 pacijenata”, rekao je Šostar za RTL Danas.

Na pitanje hoće li svi djelatnici u samoizolaciju te hoće li bolnice normalno funkcionirati, Šostar kaže:

“Ne, ne… U Svetom Ivanu je 39 osoba u samoizolaciji, i to samo oni koji su na odjelu palijativne skrbi. Bolnice će i dalje normalno funkcionirati. U samoizolaciji će biti deset pacijenata i o njima će brinuti potpuno zaštićeni djelatnici.”

Na pitanje slaže li se s mišljenjem HZJZ-a da premijer nije trebao u samoizolaciju nakon susreta s Novakom Đokovićem u Zadru rekao je da tu nije bilo bliskog kontakta.

Komentiraj