ZAGREB JE PROMENADA ZA DIVLJE SVINJE: Rekao je Plenković, a Benčić odgovorila – naše su svinje barem žive

Na Aktualnom prijepodnevu bilo je očekivano nekoliko okršaja a jedan od njih je bio između zastupnice Sandre Benčić i premijera Andreja Plenkovića.

Sandra Benčić imala je pitanje za Plenkovića: “Još prije godinu i pola rekla sam vam da će vaše političko nasljeđe biti Agrokor, odnosno grupa Borg i uništene neovisne institucije. I baš u slučaju veliki Agrokor spojile su se te dvije činjenice kada je pao ključni dokaz proitv Ivice Todorića zbog neshvatljive namjerne ili nenamjerne pogreške DORH-a što će imati velike posljedice. Zanima me što mislite kako će arbitražni suci ocijeniti da RH ima stečajno pravo, ali da je premijer odlučio donijeti poseban lex Agrokor. Da je taj zakon pisala grupa konzultanata i odvjetnika koja se sama nazvala grupa Borg. Da su se članovi Borg grupe uhljebili u Agrokoru. Da je roll-up kredit izravno dogovorio glavom i bradom guerner HNB-a. Ako će RH morati platiti tu odštetu, kako ćete točno vi podnijeti odgovornosti?”

Plenković je odgovorio: “Poštovana zastupnice Benčić, jedna od protagonistica onog sramnog lupanja po klupama Sabora, a sada vidim narativa kojeg mogu zvati lupetanjem m u Saboru. Čestitam i vama i 20-ak ostalih koji su od Sabora napravili cirkus. To je vaš legacy, što će ostati od vas.”

“Imate odgovornost vođenja Zagreba, a grad funkcionira zbog sredstava koje nabavlja Vlada. Da njih nema, vaš bi legacy bio – smeće, grad nikada nije bio prljaviji i smrdljiviji i promenada za divlje svinje. A sve što se obnovilo, obnovilo se zahvaljujući Vladi, a ne vama”, dodao je.

“Što se tiče Agrokora i izbacivanja vještačenja kao dokaza, DORH se mora očitovati o tome. Agrokogor je bio toliko prezadužen da mu je prijetila propast. Da su oni kolabirali, a nisu zahvaljujući našoj intervenciji, onda ne bi bilo našeg legacyja”, rekao je Plenković.

“Zanima me i kako će sud gledati na činjenicu da je na kraju tvrtka Agrokor pripala novom tajkunu Pavlu Vujnovcu, koji je prije toga posudio novce HDZ-u za kampanju. Rekli ste da je DORH neovisna institucija. Ha-ha. To je sve što ću o tome reći. Kažete sve što se obnovilo je zahvaljujući Vladi i europskom fondu, kojeg niste uspjeli na vrijeme iskoristiti pa ste morali tražiti produženje. A što se tiče svinja, brinite se za one u Slavoniji jer su naše barem žive”, zaključila je Benčić.