VUČETIĆ O UBOJSTVU OBITELJI ZEC: Ubojice žive među nama zato što to žele naše politike

U noći na 8. prosinca 1991. godine likvidirana je vatrenim oružjem zagrebačka obitelj Zec – otac Mihajlo, supruga Marija i njihova dvanaestogodišnja kći Aleksandra, a do danas zbog toga nitko nije osuđen.

Mihajlo Zec ubijen je kada je pokušao pobjeći iz svog doma na Trešnjevci u koji su upale naoružane osobe negdje oko 23 sata, a njegovu suprugu i maloljetnu kćer ubojice su odveli do planinarskog skloništa doma Adolfovac na Sljemenu te ih tamo pogubili.

O svemu se na Facebooku oglasio i naš istaknuti nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić.

Vučetić u svojoj objavi kaže:

“Prije 28 godina ubijena je obitelj Zec. Hrvatsko pravosuđe nije procesuiralo počinitelje ovog zločina. Počinitelji su poznati.

Ubojice žive među nama zato što to žele naše politike, institucije i naše društvo. Sve dok ubojice neometano žive među nama, sve dok štitimo i štujemo ubojice, ne možemo biti ono što moramo biti – država slobodnih građana.

Prije 28 godina ubijena je obitelj Zec, za taj zločin nitko nije odgovarao. U ovih 28 godina mnogi su ubijeni, silovani, pretučeni, opljačkani… Ubojice, silovatelji, nasilnici i pljačkaši žive među nama, jer nismo postali ono što moramo biti – država slobodnih građana.

A kada postanemo država slobodnih građana, u Hrvatskom saboru i svim ostalim institucijama, minutom šutnje će se odavati počast jedino i isključivo žrtvama.

Tada ubojice neće neometano živjeti među nama, tada se nećemo susretati s perverznom afirmacijom zločina.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/marko.vucetic.7921/posts/542638456584648″ bottom=”30”]