VLADIMIR ZELENSKI: Osvajači će umrijeti kao rosa na suncu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u svom redovitom noćnom obraćanju osvrnuo se na situaciju oko nuklearne elektrane Zaporižje koja se i dalje nalazi pod kontrolom ruske vojske te na taj način prema ukrajinskoj strani predstavlja opasnost za cijeli svijet.

Izvor: Media servis

“Ruska vojska mora se povući s teritorija nuklearne elektrane i svih susjednih područja, te odvesti svoju vojnu opremu iz elektrane. To se mora dogoditi bez ikakvih uvjeta i to što prije. Ukrajina je spremna osigurati odgovarajuću kontrolu IAEA-e, a relevantna misija može biti poslana u postrojenje u Zaporožju na legalan način, jako brzo i što je moguće učinkovitije.”

Također govoreći o borbama koje se momentalno vode na istoku i jugu Ukrajine, Zelenski je naglasio kako vjeruje u oslobođenje i pobjedu ukrajinske vojske.

“U Zaporiškoj oblasti, u nekim područjima na jugu zemlje, okupatori pokušavaju poboljšati svoju situaciju, ali strateški je to za njih beznadno. Ukrajinski vojnici će korak po korak uništavati potencijal okupatora i doći će dan kada će neprijatelj umrijeti u Zaporižju, na jugu, na istoku zemlje i na Krimu. Osvajači će umrijeti kao rosa na suncu, a naša obrana jest i bit će ovo sunce.”