VIDOVIĆ-KRIŠTO PIŠE HRVOJ-ŠIPEK: Tema – nepravilnosti u radu Državnog inspektorata i Mikulića

Nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto poslala je glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj-Šipek dopis koji je dobila od anonimnog pošiljatelja.

Riječ je o dopisu u kojem se navode konkretne nepravilnosti u radu Državnog inspektorata RH te glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića.

Dopis prenosimo u cijelosti:

“Poštovana gospođo Hrvoj-Šipek,

U privitku Vam šaljem dopis anonimnog pošiljatelja koji sam primila kao zastupnica u Hrvatskome saboru. U tom dopisu navode se konkretne nepravilnosti u radu Državnog inspektorata RH te samog Glavnog državnog inspektora, Andrije Mikulića.

Za pretpostaviti je, da je osoba koja je dopis poslala meni kao zastupnici a ne Vama kao nadležnom tijelu to učinila zbog nedostatka povjerenja u neovisni i zakoniti rad DORH-a.

Ovi navodi izazivaju izrazitu zabrinutost s obzirom na detaljan opis protuzakonitih rabota i konkretnost zlouporaba koje pošiljatelj navodi.

Zahtijevam od Vas žurno rasvjetljavanje ovih navoda, jer kada je u pitanju vjerodostojnost djelovanja državnog tijela koje ima nadzorne ovlasti, a Državni inspektorat ih ima, svaka sumnja mora biti u potpunosti otklonjena i rasvijetljena, kako bi ta važna institucija efikasno i vjerodostojno mogla djelovati.

Kako se u dopisu spominju i sredstva EU-a, kopiju ove predstavke šaljem i Uredu javnog europskog tužitelja u Zagrebu.”