VIDI ŠTO DRUGI NE VIDE: Dinamika obnove na Banovini ubrzava – kaže Plenković

Povodom godišnjice razornog potresa na Baniji, u Petrinji je održana Sjednica Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom.

Izvor: Media servis

Ministar graditeljstva Darko Horvat, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak te dekan Građevinskog fakulteta Stjepan Lakušić potpisali su brojne ugovore i sporazume – za izgradnju nove sportske dvorane, pristupne ceste i rekonstrukciju Srednje škole u Petrinji, za izgradnju zgrade Ekonomske škole u Sisku te za otvaranje izvanrednog studija građevinarstva u Sisku.

Na sastanku je bio i premijer Andrej Plenković koji poručuje da je u 2022. godini prioritet fizička obnova, a da je najvažniji projekt dovršetak autoceste Zagreb-Sisak.

“Dinamika obnove ubrzava i na taj način ćemo izaći ususret očekivanjima naših građana. Što god smo mogli učiniti u logističko-tehničkom smislu smo učinili da ovdje bude bolje.

Ostajemo privrženi maksimalnoj potpori ljudima ovdje kao što smo to činili i do sada i nastojat ćemo da u taj proces budu uključeni svi akteri dobre volje s ciljem da one koje su trenutno u najnezavidnijem položaju, a to su oni koji nisu u svojim domovima sa našim aktivnostima što brže i što učinkovitije vratimo u one normalne okvire života.”

Najavio je i da će sutra biti predstavljen novi program mjera vrijedan 15 milijardi kuna.