VIDEO: ZAR I TI SINE? – Poslušajte kakve je pjesme pjevušio Novak Đoković

Vidovdan, Novak Đoković

Dugo još neće na ovim prostorima bivše države nestati gluparije o ustašama i partizanima, o četnicima. Dugo će još na stadionima, dvoranama odjekivati glasovi koji se sedamdeset  godina nakon rata ne bi trebali čuti.

Igrali su Crvena zvezda i Cedevita u Beogradu, a navijači domaćih navijali su kao ludi. I sve je to dobro i lijepo da se, kako pišu Sportske novosti, nisu javili neki problemčići.

“A to je ozračje u kojem se pjevaju četničke pjesme, recimo, kompletan (nekoliko strofa) Marš na Drinu ili se poziva na linč “ustaša”, koje je “lijepo vidjeti opet” kako bi im se radile razne stvari, vrlo teško možemo nazvati sjajnim ili fantastičnim”, pišu Sportske novosti.

Navijači Zvezde (službeno Delije, popularno Cigani, kako i sami sebe često nazivaju) glasni su i izdržljivi, protiv Cedevite su pjevali od prve do posljednje minute, no time su pokazali i drugu, također poznatu crtu konačnog primitivizma. Ljepšeg izraza za pjesme, koje se ore Pionirom – nema.

I zato, ako je Joe Šimunić zbog svoje gluposti na Maksimiru suspendiran za Svjetsko prvenstvo, Crvena zvezda bi zbog onoga što pjevaju njezini navijači trebala biti izbačena iz Eurolige, a i ATP bi mogao kazniti – barem novčano – Novaka Đokovića, koji je u jednom trenutku također primijećen kako pjeva “stražama generala Draže”…

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!