VIDEO: VEHABIJA JAŠAREVIĆ ČEKAO SPECIJALCE – Priželjkivao sam ih za mete, nisam zadovoljan učinkom

mevlid jašarevi

Mevlid Jašarević, vehabija iz Novog Pazara, bez trunke kajanja i s osmijehom na licu iznio je svoju priču Admiru Crvčaninu u emisiji „Napadanja“ govoreći o pucnjavi u Sarajevu, suđenju, 15-godišnjoj robiji i zatvorskim danima u Zenici.

Podsjetimo, Jašarević je 28. listopada 2011. iz automatske puške pucao na SAD u Sarajevu. Tada je tijekom paljbe koja je trajala 50 minuta ispalio 105 metaka iz automatske puške, dok je dio Sarajeva oko ambasade bio u blokadi. Kako piše Dnevni avaz Jašarević je u razgovoru među ostalim izrekao i uznemiravajuće riječi:

„Najveća greška mi je bila što sam prebrzo ispucao sve metke iz mog kalašnjikova. Sve vrijeme dok sam pucao ispred ambasade SAD u Sarajevu nadao sam se da će specijalci izaći iz zgrade i priželjkivao sam ih za mete. Nisam zadovoljan svojim učinkom tog dana i samo jednim ranjenim policajcem.“

Jašarević je tom prigodom teško ranio pripadnika policije Mirsada Velića, dok je njega onesposobio snajperist MUP-a Kantona Sarajevo. Jašarević je rođen u Novom Pazaru, a vehabijskim putevima stigao je u Beč, a potom i u Donju Maoču. Često je dolazio u Novi Pazar i bio gost Abida Podbićanina i braće u mesdžidu „Furkan“, koji je poznat kao regrutni centar boraca ISIL-a. U razgovoru za emisiju „Napadanja“, Jašarević je još rekao:

„Za napad sam se pripremao u Donjoj Maoči, gdje sam živio sa suprugom i djetetom. Nitko od braće me nije nagovarao, niti mi je pomagao, ideja je bila moja. Kuća mi je bila puna oružja – svaki musliman treba biti dobro naoružan.“

I ovo je dokaz kako vuk mijenja dlaku, ali ne i ćud. Jer, Jašarević je na sud došao obrijan. Odrekao se braće u Maoči i vehabija. Ispričao se obitelji ranjenog policajca, građanima Sarajeva i osoblju amaričkog veleposlanstva. Tvrdio je i kako mu je bilo bolje da misli o svom djetetu nego o Afganistanu. Valjda da bi dobio manju kaznu, jer u zatvoru se vratio vehabijskoj ideologiji i imidžu. (t. i.)