VIDEO: TERORIZAM – Počela uhićenja u njemačkom Chemnitzu – Sirijac (22) htio napasti zračnu luku

Foto: Twitter
Foto: Twitter

U njemačkom Chemnitzu pravo je dramatično stanje. Kako javljaju tamošnji mediji policija je okupirala stambenu zgradu zbog prijetnji da se u stanu nalaze eksplozivne naprave.

Riječ je, kako navode iz policije, o vrlo ozbiljnoj prijetnji. Policija je odmah zatvorila obližnje ceste, a potome je počela evakuacija građana.

Policija je potom ušla na silu u zgradu, a na Twitteru su objavili: “Eksplozija koja se čula je bila mjera za ulazak u zgradu od strane policije”.

Prema prvim informacijama policija je pronašla podmetnut eksploziv. Nagađa se da se u jednoj od zgrada nalazi terorist opasan eksplozivom.

Policija njemačke savezne države Saske na Twitteru objavljuje:

“Tražena osoba nije pronađena. Molimo vas da ostanete u svojim stanovima unutar zatvorenog područja i pratite upute policije ovdje i na internetskoj stranici”.

U stanu u koji je upala policija, kako javlja Bild, živio je Jaber Albakr (22), imigrant iz Sirije.

Prema nekim informacijama bio je pod nadzorom policije i tajnih službi, a neki portali pišu da je planirao napad na jednu njemačku zračnu luku.

Najnovije vijesti govore kako je policija uhitila trojicu muškaraca u vezi s potragom za Sirijcem Albakrom, kojega se sumnjiči da je planirao bombaški napad.