VIDEO: TAMBURE ĆE ZVONITI U LISINSKOM – Šima Jovanovac poziva na Šimunovo 28. 10. 2023.

Jedan od doajena tamburaške glazbe, koji je već godinama u samom vrhu kada je riječ o popularnim slavonskim pjesmama, Šima Jovanovac, opet će ljubitelje svojih pjesama počastiti sada već tradicionalnim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Popularni Šima, čija zvijezda se ne gasi, održat će bogati koncert na blagdan sv, Šimuna, 28. listopada 2023. – na svoj imendan.

A kakva bi to fešta bila kada s njim ne bi bili i njegovi prijatelji, pa se domaćin Šima pobrinuo za doista odabrano glazbeno društvo koje jamči raspjevani imendan za sve Šimune, ali i sve druge koji rado slušaju zvukove slavonskih tambura.

Ali. Šima se pobrinuo i kako bi se u Lisinskom čule pjesme iz drugih hrvatskih krajeva sve do Hercegovine.

Uz Šimu će na pozornici biti brojni prijatelji: Mate Bulić, Pero Galić, Anita Žagar i “Ličke drvosječe”, Cecilija, Vlatka Kopić Tena, Marija Pavković Snaša, Željko Lončarić Žec i “Ravnica”, Ivan Štivić, “Vukovarski golubići”, TS “Žeteoci”, “Art Voice”, MPS “Šokadija” Stari Mikanovci, TO Batorek i “Dukati” Široki Brijeg.

Neumorni Šima, koji na repertoaru ima i mnoge vesele pjesme i poskočice, razveselit će publiku i promocijom novog nosača zvuka zanimljivog naziva “Svi su sveci gore a mi lole dole”.

Podsjetimo kako je Šimunovo rođeno u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 28. listopada 2010. godine.

Bilo je to nezaboravno imendansko slavlje posvećeno 45. obljetnici rada Šime Jovanovca.

A domaćin koncerta u Zagrebu, naš Šima, poziva sve koji vole pjesmu da dođu i da se zajedno provesele.

Jamči da će sigurno pjevati svi zajedno i da će taj imendana na sv. Šimuna dugo pamtiti.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!